Blog details

NU AI FOST NICIODATĂ ÎN ZANZIBAR? CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE ACEASTĂ DESTINAȚIE TURISTICĂ

noiembrie 10, 2020

Pentru mulți pasionați de călătorii Zanzibarul continuă să fie o destinație misterioasă. Cu toate acestea, astăzi această insulă africană este una dintre cele mai solicitate și populare printre turiști. Unii o vor numi chiar accesibilă într-o oarecare măsură. De ce nu?

Dacă ești și tu interesat de Zanzibar și vrei să afli mai multe lucruri despre această destinație turistică, atunci fă-te comod și citește cu atenție informațiile pe care le-am găsit și le-am pregătit pentru tine!

Ce te așteaptă în Zanzibar?
Zanzibar este o insulă ce aparține țării africane Tanzania, fiind spălată de apele Oceanului Indian din toate părțile. Îți amintești de publicitatea în care oamenii se bucură de odihnă pe o plajă cu nisip alb și apă turcoaz, iar pe țărm se înalță hoteluri frumoase și bungalouri confortabile, înconjurate de vegetație verde? Ei bine, Zanzibarul arată exact așa!

Aici vei găsi o varietate mare de distracții pe malul oceanului, printre care excursii, scufundări, kitesurfing, dar vei avea parte și de relaxare plăcută.

Care sînt condițiile de intrare pe teritoriul Zanzibarului?
Pentru a trece frontiera, va trebui să faci un test COVID-19. Testul trebuie făcut cu maximum 96 de ore înainte de sosire. În plus, trebuie să ai asupra ta polița de asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru infecția cu COVID-19.

De asemenea, va trebui să completezi un formular medical care poate fi găsit, accesînd linkul https://afyamsafiri.moh.go.tz/. Acest lucru trebuie făcut nu mai târziu de o zi înainte de trecerea frontierei. La înregistrare, vei primi un cod special care va fi solicitat la sosire.

Instagram: @ivanbruder

Cât de sigură este vacanța  în Zanzibar?

Zanzibar nu este o insulă sălbatică plină de pericole. Este un loc civilizat, un paradis pentru vacanță, cu multă distracție pentru toate gusturile. Localnicii sunt oameni foarte amabili și primitori, totuși, pentru a nu jigni pe nimeni, turiștii trebuie să învețe câteva reguli și să le respecte în timp ce stau aici.

Iată cîteva reguli care merită să le respecți:

  • Nu oferi niciodată bani în avans pentru un produs sau serviciu;
  • Nu te plimba singur în întuneric;
  • Nu arăta cîți bani ai străinilor;
  • Nu opri taxiul cu mâna.

Este foarte important să fii atent atunci cînd mergi la scăldat,  în apele locale se întîlnesc arici de mare. În extrasezon, precum și în sezonul ploios, crește riscul de a fi mușcat de țânțarul Anopheles. Trebuie să te protejezi, luând la Zanzibar o trusă de prim ajutor cu repelente și alte medicamente de profilaxie. Oamenii întreabă adesea despre șerpii otrăvitori – da, chiar trăiesc în Zanzibar, dar pentru a da peste ei, trebuie să înaintezi destul de adânc în junglă.

Recomandări de cazare în Zanzibar

Insula Zanzibar oferă un număr mare de hoteluri și bungalouri moderne, pensiuni și locuri de campare pe malul oceanului.

Îți recomandăm să alegi un hotel din regiunea nord-est, de exemplu, plajele Kendwa și Nungwi se bucură de recenzii foarte bune. Mareele în aceste locuri sînt  joase, până la o sută de metri. Ambele plaje sunt situate în sate în care vei găsi numeroase magazine și cafenele.

Instagram: @ivanbruder

Cea mai bună perioadă pentru vacanță în Zanzibar

Te sfătuim să mergi la oduhnă în Zanzibar între lunile iunie și octombrie, precum și în lunile de iarnă. În alte perioade (din octombrie până în noiembrie și din martie până în mai) pe insulă este sezonul ploios.

În ceea ce privește temperatura aerului, pe tot parcursul anului  aceasta nu scade sub + 28 … + 35 de grade, iar temperatura apei din ocean este de + 27 … + 29 de grade Celsius.

Este necesară o viză pentru a călători în Zanzibar?

Da, viza este necesară. Aceasta este perfectată la fața locului, în momentul sosirii, chiar la aeroport. O viză turistică costă 50 USD și se eliberează pentru o perioadă de ședere de 90 de zile.

Cele mai bune atracții și locuri de vizitat din Zanzibar

Zanzibar este locul unde vei găsi absolut tot pe placul unui turist. Este vorba de scufundări, kitesurfing, excursii, pescuit etc. Există multe atracții interesante care merită vizitate.

Stone Town (Orașul de piatră) este un  centru istoric, inclus pe lista patrimoniului UNESCO. Aici vei găsi catedrale, moschei, Casa-Muzeu a faimosului David Livingstone și multe altele, care prezintă un interes real pentru toți călătorii.

Instagram: @ivanbruder

Apartamentul în care a locuit Freddie Mercury. Dacă cineva nu știe, anume în Zanzibar s-a născut și a trăit primii cinci ani din viață legendarul lider al formației Queen. În prezent aici este un hotel în care se pot caza turiștii.

Instagram: @ivanbruder

Piața de sclavi este un loc în care sclavii erau cândva vânduți, după cum înțelegeți. Aceasta este partea întunecată a istoriei Zanzibarului, care a durat până în 1873 și până în acel moment, pe acest loc fuseseră vânduți 600.000 de oameni.

Prison Island (Închisoarea Island) este o adevărată închisoare de înaltă securitate. Bineînțeles că astăzi deținuții nu își ispășesc pedeapsa, aici fiind deschis un „hotel de închisoare” și un „restaurant de închisoare”. Pe insulă se întîlnesc țestoase uriașe, pe care poți chiar să  le mângâi.

Instagram: @ivanbruder

Insula Mirodeniilor – aici poți vedea cum sînt cultivate mirodeniile, fructele tropicale și ierburile medicinale. Poți chiar să le guști. Trebuie remarcat faptul că în secolul al XIX-lea Zanzibar era centrul mondial de cultivare a cuișoarelor.

Parcul Național Jozani este o oportunitate de a intra în adevărata junglă, unde pe ramurile mangrovelor stau maimuțe, precum și șerpi și leoparzi. Trebuie doar să fii foarte atent!

Safari este ceea la ce visează orice turist. Ai ocazia să mergi pe continent, în Tanzania, unde vei obține ceea ce ai visat. Zborurile către Zanzibar costă aproximativ 100-150 USD. Pentru a participa la safari, va trebui să achiți doar 700-900 USD de persoană. În general, turul te va costa 1000-1200 USD.

Instagram: @ivanbruder

Reciful Boribi este un loc pentru amatorii de scufundări. Aici vei vedea batoide, murene, peștii- papagal și alți viețuitori exotici din adâncurile apei.

Bucătăria națională din Zanzibar

Este unul dintre cele mai inedite aspecte ale Zanzibarului. Bucătăria locală este un amestec fascinant de influențe africane, persane și arabe. Principalele feluri de mâncare din bucătăria zanzibareană sunt carnea și peștele, precum și bananele prăjite, înăbușite sau coapte. Aici vei avea ocazia să guști   diverse sosuri și condimente neobișnuite pe care nu le-ai încercat niciodată.

Sînt obligatorii vaccinurile pentru a călători în Zanzibar?

Vestea bună este că nu ai nevoie de vaccinuri speciale pentru a călători în Zanzibar. În cazul în care zbori acolo cu o escală în orice țară africană va trebui să studiezi cu atenție problema, deoarece unele vaccinuri ar putea fi cu adevărat necesare.

Dacă vorbim despre salubrizarea și igiena acestor locuri, atunci nu ar trebui să-ți faci griji pentru acest lucru – plajele sînt acoperite cu nisip alb, apa este limpede, iar hotelurile oferă servicii de foarte înaltă calitate. Singurul lucru pe care ți-l recomandăm este să nu cumperi nimic de pe piețele locale. Ei bine, poate fructe proaspete, dar acestea trebuie spălate bine înainte de a le consuma.

Ce trebuie să știi despre localnici și care reguli ar trebui luate în considerare?

Tanzania este un stat musulman, dar, în ciuda acestei circumstanțe, nu impune nicio cerință serioasă turiștilor. Poți purta orice ținută, localnicii sînt destul de amabili și primitori.

Practic, ei comunică aici în engleză sau swahili. Apropo, localnicii vor fi foarte fericiți dacă le spui „bună ziua” în limba lor („jumbo”) sau le mulțumești („sana”).

Instagram: @ivanbruder

Ce monedă este folosită pentru plată în Zanzibar?

Moneda națională a Zanzibarului este Shilling Tanzanian (TZS), cu toate acestea poți folosi și dolari americani, aceștia sunt acceptați aproape peste tot. Și încă un sfat: dacă vrei să cumperi ceva, ai grijă să nu ratezi ocazia de a negocia prețul, pentru că în acest fel poți obține o reducere de preț aproape la jumătate.

Ce te mai poate surprinde în Zanzibar?

Pe unele case de aici poți vedea uși cu spini ascuțiți. Care este menirea lor? Pe vremuri acestea au fost instalate de locuitorii bogați și au servit drept protecție împotriva elefanților. Astăzi, astfel de uși reprezintă un lux și sunt un indicator al statutului proprietarului casei.

Ai auzit vreodată de maimuțele Colobus? Probabil ai auzit, și chiar le-ai văzut în emisiunile despre animale. Deci, în Zanzibar sînt cele mai multe maimuțe de această specie, aproximativ trei mii de indivizi.

Celebra frază „Hakuna Matata!”, care înseamnă „Nicio problemă”, se aude foarte des în Zanzibar, fiind scrisă chiar pe suveniruri!

Dragi prieteni! Iată ce loc interesant este Zanzibarul, unde, la dorință, puteți ajunge și voi! Familiarizați-vă cu propunerile noastre pentru această destinație și alegeți ceea ce vi se potrivește cel mai bine!

Share it

Leave a comment

//